Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
 • Plato Dom Kulture - Zoran Rakic
 • Crkva Sud
 • Autoput
 • Kej Galija
 • Bovansko Jezero
 • Lipovac 01
 • SUD
 • Lipovac 02
 • Panorama02
 • Panorama Aleksinac 2
 • Panorama01
 • DOM-KULTURE-NOCNA-PANORAMA

HITNA SANACIJA OD POPLAVA Plan

СРПСКИ                     ENGLISH

Saobracaj upitnik

Штампа

ОБАВЕШТЕЊЕ

IMG 20180907 111452Обавештавају се грађани да ће се упетак 18. октобра 2019. године извршити још једна (четврта у 2019. години) акција сузбијања ларви комараца у појединим барама, забареним ископима и каналима на територији општине Алексинац, коју организује Министарство државне управе и локалне самоуправе.

Акције ће изводити заједно предузећа DE MUS доо Београд и SINITRA DDD доо Ваљево.

Третман се врши препаратом Ларвастоп Пирипрокс 0,5 ЗГ. Сузбијање ларви комараца врши се директним аплицирањем препарата у водене површине које су станишта ларви комараца и не представља никакву опасност за пчеле.

Планирано је да радови трају 1 дан.

Детаљније информације о локацијама и току акције заинтересовани могу добити од Владимира Никодијевића, руководиоца акције испред Општинске управе општине Алексинац на телефон 060 2182244

Штампа

АЛЕКСИНАЧКИ ГИМНАЗИЈАЛЦИ ПОСЕТИЛИ РУСКУ ФЕДЕРАЦИЈУ

На основу Споразума о сарадњи који је потписан између Универзитета „Лобачевски“ и Алексиначке гимназије у оквиру НИС-овог пројекта „Енергија знања",већ друга генерација матуранaта српско- руског одељења имала је прилику да посети Русију. Примарни циљ овог стручно-студијског путовања било је упознавање ученика са студијским програмима и могућностима студирања на Универзитету " Лобачевски" у Нижњем Новгороду. За наставнике је ово путовање било изузетна прилика да се ближе упознавају са руским системом образовања, да размене знања и искуства са руским колегама, прилика да испред своје школе заједно са руководством Универзитета Лобачевски размотре могућности за развијање даље сарадње двеју институција на различитим пољима и на обострану добробит и задовољство.
Веома динамичан и разноврстан програм посете омогућио је ученицима да се током шест дана, колико је трајала посета, упознају са Економским институтом, Институтом за информационе технологије, математику и механику, Хемијским институтом и Институтом за филологију и новинарство Националног научно- истраживачког универзитета "Лобачевски" и увере се у квалитет образовних програма и наставног кадра. Посете хемијских лабораторија и стаклодувачке радионице, Медијског центра на Институту за филологију и журналистику, библиотеке на Економском институту, осим што су били су биле изузетно занимљиве, помогле су ученицима да употпуне слику о овом реномираном универзитету. Боравећи у веома конфорном новоизграђеном универзитетском интернату, ученици су имали прилику да се друже са студентима, чују њихова искуства о студирању на "Лобачевском" и сасвим непосредно осете студентски живот.
Осим тога, домаћини су се потрудили да ученике и наставнике Алексиначке гимназије упознају са Нижњим Новгородом, једним од најлепших и најбезбеднијих градова Русије, такозваном "трећом престоницом Русије". За за њих је био организован обилазак центра града, градске тврђаве, музеја Максима Горког, посета Драмском позоришту, нижњегородском циркусу и др.
У повратку из Нижњег Новгорода, делегација Алексиначке гимназије је посетила руску престоницу. Током тродневног боравка у Москви, ученици и наставници су обишли најлепша места и најзначајније културно- историјске споменике овог града необичне лепоте.
Овом приликом, ученици и наставници су присуствовали ручку са бившим амбасадором РФ у Србији господином Јегошкином који је и обезбедио смештај делегације у Москви, и посетили Амбасаду Републике Србије где их је примио конзул Србије у Москви, господин Милош Живковић.
Реализацију стручно-студијске посете Националном научно- истраживачком државном универзитету «Лобачевски » у Нижњем Новгороду у великој мери омогућила је компанија НИС - веишегодишњи партнер Алексиначке гимназије на пројекту билингвалне наставе.
Председник општине Алексинац, Ненад Станковић, протекле недеље организовао је пријем за ученике и њихове професоре.

Штампа

ПОТПИСАН УГОВОР О РЕАЛИЗАЦИЈИ ПРОЈЕКТА „Сви ЗаЈедно“

У петак 20. септембра заменик председника општине Чедомир Ракић потписао је у име Општине Алексинац уговор о реализацији пројекта „Сви ЗаЈедно“ који има за циљ унапређење координације и сарадње релевантних учесника у пружању холистичких и квалитетних предшколских услуга (укључујући и оне у области здравствене заштите, здраве исхране, раног откривања промена у понашању и заостајања у развоју и стимулације и учења у периоду раног развоја) родитељима и деци од рођења до узраста од 6.5 година, са нагласком на оне из најосетљивијих друштвених група. Реализацијом овог пројекта обезбедиће се значајни бенефити за сву децу предшколског узраста, њихове породице и саму локалну заједницу. Партнери на пројекту су ПУ „Лане“, Центар за социјални рад, Дом здравља, Друштво за развој креативности и Ромско удружење грађана „Хуман“. Вредност пројекта је 4.490.000,00 динара, а финансира Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

Штампа

ЗАЈЕДНИЧКИ НАСТУП КУЛТУРНО-УМЕТНИЧКИХ ГРУПА ИЗ АЛЕКСИНЦА И ЛАВРИЈА

ЛавриоУ склопу програма Европа за грађане и грађанке 2014-2020, који финансира Европска унија делегација грчке општине Лаврио посетиће Алексинац у периоду од 27. до 29. септембра 2019. године.

Пројекат под називом „Култура као мост комуникације и сарадње у уједињеној Европи“ има за циљ да прикаже свеобухватни приступ културној сарадњи између побратимљених градова како би се додатно промовисала сарадња на европском нивоу.

У петак 27. септембра са почетком у 19.00 часова у Великој сали Дома културе наступиће: Филхармонија општине Лаврио, Алексиначки мешовити хор "Шуматовац" и оркестар ОМШ "Владимир Ђорђевић".

У суботу 28. септембра са почетком у 19.00 часова наступиће: КУД "Мерак" Вукашиновац, ГКУД "Алексинац", Женски средњошколски фолклор из Кератее и Немања Стојадиновић из ОМШ "Владимир Ђорђевић".

У недељу 29. септембра са почетком у 10.00 часова у Градској библиотеци "Вук Караџић" одржаће се трибина на тему даљег развоја културне сарадње на којој ће учествовати представници двеју општина.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net

USTANOVA LIPOVAC

УСТАНОВА ЛИПОВАЦ

KORAK-po-KORAK

КОРАК ПО КОРАК
КА ЗАЈЕДНИЦИ

PORTAL SKOLA

ПОРТАЛ ШКОЛА

CEKULA2

ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРУ
И УМЕТНОСТ

Контактирајте нас

ПОРТПАРОЛ ОПШТИНЕ

Стефан Ђурић
tel: 060/4182201

WEB ADMINISTRATORI

Александар Миленковић
tel: 060/2182231
email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Зоран Ракић
тел: 060/2182271

Адреса

Општинска управа општине Алексинац

Књаза Милоша 169

18220 Алексинац

Србија

+381 18 809 000

Општинска управа општине Алексинац

Књаза Милоша 169

18220 Алексинац

Србија

+381 18 809 000

All CMS Templates - Click Here