Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

Обавештење о регистрацији стамбених заједница

Одсек за урбанизам, стамбено комуналну делатност и заштиту животне средине Одељења за привреду општине Алексинац

 

ОБАВЕШТЕЊЕ

 

Дана, 12.06.2017. године, почела је са радом регистрација стамбених заједница које се налазе на територији општине Алексинац, подношењем пријаве за регистрацију Одсеку за урбанизам, стамбено комуналну делатност и заштиту животне средине Одељења за привреду општине Алексинац.

На основу члана 21. Закона о становању и одржавању зграда („Сл. гласник“, број 104/2016) који је ступио на снагу 31.12.2016. године, Републички геодетски завод води јединствену, централну, јавну, електронску базу података у којој су обједињени подаци о стамбеним заједницама из свих регистара на територији Републике Србије - Јединствена евиденција.

Увођењем ефикасног система управљања, стамбеној заједници као организацији власника посебних делова, дата је могућност да буде носилац свих права и обавеза у својству правног лица, и то не само у пословима који се тичу одржавања и коришћења зграде, већ у пуном правном промету.

Новим Законом о становању и одржавању зграда прописана је обавеза скупштина или савета зграда који су формирани у складу са прописима који су важили до ступања на снагу овог закона, односно до 31.12.2016.године, као и обавеза власника посебних делова зграде у којој није формирана скупштина или савет зграде, да до 12.12.2017. године изврше регистрацију стамбене заједнице подношењем пријаве регистру од стране управника или другог законом овлашћеног лица у складу са чл. 22. и 23. Законом о становању и одржавању зграда („Сл.гласник РС“, бр. 104/16).

У складу са чл. 19. Закона о становању и одржавању зграда у поступку регистрације Регистратор искључиво врши проверу испуњености формалних услова за упис података у Регистар, који су предмет регистрације и објављивања, на основу чињеница из пријаве и приложених докумената, без испитивања тачности чињеница из пријаве, веродостојности приложених докумената и правилности и законитости поступака у којима су документи донети.

Контакт особe:

РЕГИСТРАТОР                                                                                                                                                           ЗАМЕНИК РЕГИСТРАТОРА

 

Јована Стоиловић, маст. правник                                                                                                                          Јовица Димитријевић, дипл. правник

е-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.                                                                                                                     е-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

tel. 018/809-022                                                                                                                                                     tel. 018/809-022