Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Канцеларија за младе

KZM LOGOКанцеларија за младе обавља послове израде локалних акционих планова , програма и политика у сагласности са Националном стратегијом за младе, иницира припрему пројеката за младе у циљу унапређења положаја младих и остваривања њихових права која су у надлежности Општине, спроводи пројекте за младе из Локалног Акционог плана за младе, подстиче сарадњу између општине и омладинских организација и удружења, даје мишљење о питањима од значаја за младе и о њима обавештава органе Општине, као и друге послове од значаја за активно учешће младих у животу локалне заједнице. Канцеларија за младе има двадесетак, увек доступних  волонтера који се, у зависности од пројекта који Канцеларија реализује, активно укљуцују у рад Канцеларије за младе.

О АКТИВНОСТИМА: Канцеларија за младе је до сада спровела низ активности, самостално и у партнерству са другим организацијама. Најзначајније активности су :

-Обука за писање пројеката у три средње школе у општини Алексинац, после које је расписан конкурс  Канцеларије за младе, на две теме: екологија и афирмација града, где је реализацију  два најбоља пројекта финансирала Општина Алексинац.

- Организовање трибине „Репродуктивно здравље и планирање породице“, за младе средњошколског узраста.

- Презентације програма о могућности размене студената или одрађивању стручне праксе негде у свету

- Организовање тематских журки

- Организовање спортских такмичења и турнира у различитим спортовима

-Учествовање као партнер на акцији „Опланети се – уклонимо депоније“, са одредом  извиђача „Шуматовац“ Алексинац, где су очишћене три локалне депонуије и организовали смо потписивање „Меморандума о разумевању и заједничким активностима у области заштите животне средине у општини Алексинац“ са институцијама и организацијама које могу да предузму мере из своје надлежности.

- Организовање летњег омладинског кампа иновација на Бованском језеру, 50 учесника из 6 земаља (Данска, Словенија, Грчка, Босна и Херцеговина, Македонија и Србија)

- Реализација пројекта Развој омладинског предузетништва и израда Акционог плана за развој омладинског предузетништва пројекат суфинансира USAID

- Реализација пројекта “Здрав стил живота” у оквиру којег су у средњим сколама у Алексинцу, опремљене две просторије за рекреативно тренирање, поред тога се раде и едукације на тему здрави стилови живота.

Направили смо мрежу организација са којима смо у протеклом периоду успешно сарађивали, и то са: Центром за социјални рад, Експзитуром Службе за запошљавање , градском библиотеком, Центром за културу и уметност, Полицијском станицом, Здравственим центром, свим средњим и основним школама као и стручним удружењима, затим са невладиним организацијама и различитим формалним и неформалним групама , спортским клубовима, подмладцима политичких партија.

Телефон: +381 18 808 238; e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here