Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

Штета услед елементарне непогоде између 50.000.000 и 60.000.000 динара

Turija 2018У ноћи између 14.06.2018. и 15.06.2018. године невреме праћено градом и обимним падавинама изазвало је изливање реке Турије. Од поплавног таласа причињена је огромна материјална штета – угрожени су путни правци регионалних и локалних путева, однешени мостови и пропусти, покидане водоводне линије сеоских водовода, поплављена домаћниства и пољопривредне парцеле. Обиласком терена чланова Штаба за ванредне ситуације евидентиране су огромне штете у насељеним местима Копривница, Врћеновица, Честа, Банковац и Породин.

У насељу Врћеновица оштећен је коловоз пута у дужини од око 2км са оштећењима у виду испирања материјала и стварања огромних вододерина,велике количине земљаног наноса на осталим путевима и по двориштима поплављених домаћинстава, Врћеновачка река је запуњена наносом до нивоа пута, постојећи сеоски водовод није у функцији јер је прекинут цевовод који је постављен у речном кориту Врћеновачке реке.

У насељу Копривница локални пут је оштећен са доста наноса, корито Копривничке реке је запуњено наносима што је изазвало у појединим деловима пробијање обале и изливање воде на пољопривредним парцелама, двориштима и коловозу пута, на три места је порушен АБ прилаз на Копривничкој реци, у дужини од 50м однет је и порушен габионски зид који је грађен за потребе формирања Копривничке реке, оштећење моста на Копривничкој и реци Турији, сеоски водовод није у функцији јер је прекинут цевовод који је постављен у речном кориту Копривничке реке.

У насељима Породин и Банковац је дошло до оштећења мостова на реци Турији те нису у функцији јер је дошло до испирања и пропадања коловоза на истом.

У насељу Честа мост на реци Турији такође није у функцији услед пропадања коловоза на истом. Постојећи сеоски водовод није у функцији јер је прекинут цевовод који је постављен у речном кориту Честанске реке, локални пут је оштећен у дужини од око 50м где је дошло до испирања банкине и асфалта, корито реке је запуњено наносима што је изазвало пробијање обале и изливањ воде на пољпривредним парцелама и двориштима.

Процењена штета услед елементарне непогоде износи између 50.000.000 и 60.000.000 динара.