Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

ЈАВНИ ОГЛАС - Увид у бирачки списак

PROVERA UPISA BSПозивају се грађани са пребивалиштем на територији Општине Алексинац да могу извршити увид у бирачки списак и поднесу захтев за упис у бирачки списак, брисање из бирачког списка, измену, допуну или исправку података у бирачком списку.

Увид у бирачки списак и подношење захтева за упис, брисање, измену, допуну или исправку у бирачком списку може се вршити сваког радног дана од 7:00 - 15:00 сати, све до 17. марта 2017. године до 24,оо часа када ће бирачки списак бити закључен.

Грађани Републике Србије могу да провере да ли су уписани у јединствени бирачки списак и путем интернет портала Министарствa за државну управу и локалну самоуправу, www.mduls.gov.rs

Бирача који није уписан у бирачки списак, уписује у бирачки списак до његовог закључења општинска управа, а од његовог закључења па све до 72 часа пре дана избора (од 18.03.2017. године - до 29.03.2017. године до 24,оо часа.) Министарство за државну управу и локалну самоуправу.

Сваки грађанин може органу надлежном за вођење или ажурирање бирачког списка поднети захтев за упис, брисање, исправку или допуну бирачког списка ако он, или други грађанин није уписан у бирачки списак, или је уписан, а нема бирачко право, или нема бирачко право на подручју општине у којој је уписан у бирачки списак, или ако неки од података из бирачког списка није правилно уписан.

Захтев за упис, брисање, измену, допуну или исправку у бирачком списку подноси се Општинској управи општине Алексинац - Одељење за општу управу и друштвене делатности, (канцеларија бр. 12).

Од проглашења изборне листе, право на увид и на подношење захтева за промену у бирачком списку има и подносилац изборне листе или лице које он овласти, по истом поступку по коме то право имају и грађани. Уз захтеве се прилажу овлашћење и потребни докази. 
Обавештавају се грађани да могу
да, најкасније до 11. марта 2017.године, Општинској управи општине Алексинац - Одељење за општу управу и друштвене делатностида поднесу захтев да се у бирачки списак упише податак да ће бирач на предстојећим изборима за народне посланике гласати према месту боравишта у земљи односно да ће гласати у иностранству.

Ради увида у бирачки списак и подношења захтева за промене у бирачком списку са собом обавезно понети личну карту, а по потреби и друге доказе.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here