Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Одржана конститутивна седница Скупштине општине Алексинац

SEDNICA SO 2016 01У четвртак, 16. јуна, одржана је конститутивна седница Скупштине општине Алексинац, на којој су најпре верификовани мандати 55 одборника, а потом и изабрано ново руководство општинског парламента.
Нови сазив Скупштине општине Алексинац чине 24 одборника са коалиционе листе „Србија побеђује Александар Вучић“, 11 са листе коју предводи СПС, три испред Народног покрета Грујице Вељковића, док по 8 одборника имају ЈС и опозициона коалициона листа ДС-ДСС. Странка Руса Србије у локалном парламенту има једног одборника.

За председника Скупштине општине Алексинац,изабран је Грујица Вељковић из Алексинца са одборничке листе Група грађана „Народни покрет - Грујица Вељковић”, док је за његовог заменика изабран одборник из редова СПС-а Србобран Миловановић из Бобовишта. Већином гласова Скупштина општине је за секретара поставила дипломираног правника из Бовна, Драгана Милојевића, који је ову дужност обављао и у претходном парламентарном сазиву.
Истог дана, председник Скупштине Грујица Вељковић одржао је и седницу на којој су изабрани председник општине и извршна власт.

За председника општине Алексинац изабран је Ненад Станковић, лидер СНС-а, који је и до сада обављао ту функцију. Станковић је за председника општине први пут изабран новембра 2004. године, а функцију је обављао до наредних избора 2008. Јуна месеца поново је постављен на чело општине Алексинац, али се децембра месеца исте године повукао са функције. Трећи пут управљање општином поверено му је 24. јула 2012. и на тој позицији је остао до данас.
За заменика председника општине и овога пута изабран је председник алексиначког СПС-а, Чедомир Ракић, који је први пут на ту функцију постављен 2012. године.

У новом сазиву општинске владе седеће петоро већника испред коалиције окупљене око СНС-а, троје из Социјалистичке партије Србије, а Народни покрет Грујице Вељковића имаће једног представника. Двојица већника који су били чланови претходне општинске владе, Верољуб Врећић из Рутевца, представник СНС-а и Зоран Станковић из Алексинца, члан Покрета социјалиста наставиће да обављају ту функцију и у наредне четири године.

Поред њих, већници ће бити и Момчило Антанасковић испред УСС-а, који је до сада обављао функцију заменика председника Скупштине општине, док ће се по први пут на месту већника наћи Милан Динић из Алексинца (СНС) и Радул Стојановић из Горњег Сухотна, представник ПУПС-а.
Социјалистичку партију Србије у овом сазиву представљаће Алексинчани Горан Станковић, Саша Петровић, актуелни директор Високе пољопривредно-прехрамбене школе у Прокупљу и Драгослав Ненадовић, директор Јавног предузећа за путеве. Славиша Стевановић из Рутевца једини је представник Народног покрета Грујице Вељковића у новоформираној локалној влади.
Наредна седница Скупштине општине Алексинац заказана је за уторак, 21. јун.

 

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here