Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Одржана 53. седница Штаба за ванредне ситуације

SEDNICA STABA 2016 53Штаб за ванредне ситуације општине Алексинац одржао је данас своју 53. седницу, овога пута превентивну.

На дневном реду било је утврђивање спремности оспособљених правних лица за заштиту и спасавање за спровођење мера одбране од поплава и упознавање са током израде Оперативног плана за одбрану од поплава за воде II реда на територији општине Алексинац за 2016. годину.
Према речима Гордане Миловановић, самосталног стручног сарадника за водопривреду општине Алексинац, у општини Алексинац није било изливања водотокова ни првог ни другог реда, ситуација је стабилна, али да треба имати у виду да су април и мај два критична месеца и да, сходно томе, треба бити у приправности.

На данашњој седници Штаба је утврђено да су све службе у приправности у случају наиласка поплавних таласа и спремне да одговоре на евентуалне елементарне непогоде.
На крају, председник општине Ненад Станковић, информисао је чланове Штаба за ванредне ситуације да данас почињу радови на уређењу корита Моравице од Пиварског до Рударског моста, као и да је потписан уговор о изградњи левообалног насипа на Јужној Морави.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here