Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Одржана 83. седница Општинског већа

VECE 83 2016На 83. седници Општинског већа, одржаној 8. марта 2016. године, алексиначки већници су усвојили извештаје који су се односили на реализацију и правдање трошкова утрошених средстава из општинског буџета, а на основу јавних позива за финансирање пројеката у области физичке културе, културе, у области социо-хуманитарних удружења, националних мањина, заштите животне средине, екологије, у 2015. години.

Чланови Општинског већа дали су сагласност на Одлуку о расписивању конкурса у форми Јавног позива за суфинансирање пројекта из буџета општине Алексинац ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања за 2016. годину.

На јучерашњем заседању разматрани су и усвојени предлози расподеле средстава опредељених за финансирање или суфинансирање програма/пројеката удружења грађана за 2016. годину и то у областима културе, физичке културе, припадника националних мањина, у социо-хуманитарним областима, у области заштите животне средине, екологије, ловачких и осталих удружења, у области цркве и верске заједнице и у области културно-уметничких друштава.

На крају седнице, усвојен је предлог Програма коришћења средстава буџетског Фонда за заштиту животне средине за 2016. годину, који ће даље бити упућен Министарству пољопривреде и заштите животне средине на сагласност. Наиме, на основу одговора Министарства у вези претходно утврђеног Предлога Програма, у коме је напоменуто да треба изоставити активности „Пројекат обезбеђивања камиона са фекалном цистерном“ и „Пројекат одрживог функционисанја плаже на Бованском језеру“ јер нису из законске надлежности Министарства, средства у износу од 7.000.000 динара биће распоређена на „Пројекат обезбеђивања опреме и посуда за проширење територије за организовано прикупљање комуналног отпада и побољшање услуге у насељима и опремање рециклажних дворишта, зелених острва и центара за прикупљање кабастог и другог отпада. Тиме је укупан износ за реализацију овог пројекта повећан са 6.500.000 динара на 13.500.000 динара.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here