Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Одржана 38. седница Скупштине

SEDNICA SO 38 2016Јуче је одржана 38. седница Скупштине општине Алексинац. На дневном реду нашло се 17 тачака, међу којима су и допуне, усвојене на јучерашњем Општинском већу.

Пре почетка рада Скупштине по дневном реду, уследила је расправа о предлогу за усвајање Декларације о изузимању територије општине Алексинац из одредби Закона о потврђивању сарадње Владе Републике Србије и НАТО пакта. Предлог је, у име подносиоца допуне, ОО Демократске странке Србије, образложио одборник Иван Димић.

Председник општине, Ненад Станковић, је био изричит по овом питању и истакао да је Закон о сарадњи са НАТО пактом усвојен још 2006. године и да Алексинац не треба да буде изузет из државне политике.

01

Што се тиче извештаја о раду локалне самоуправе између две скупштине, председник општине Ненад Станковић је упознао јавност са три велика пројекта која ће ускоро бити реализована. Реч је о изградњи левообалног насипа на Јужној Морави, уређењу корита реке Мораве и пилот пројекту модернизације фиксне мреже, који спроводе Телеком Србија и компанија „Huawei“.
Одборници алексиначке Скупштине најпре су усвојили ребаланс буџета за 2016. годину. Одлука о изменама и допунама Одлуке о буџету општине Алексинац за 2016. годину рађена је пре свега у циљу билансирања пренетих средстава из претходне године. У том смислу, извршено је увећање пренетих средстава из претходне године за 20.060.396 динара. Планирани текући приходи буџета увећани су за 5.300.000 динара јер су билансирана очекивана средства наменских трансфера из Републике намењена Комесаријату за избеглице. На основу ових измена, приходи и примања буџета, укључујући и пренета средства, увећавају се за 31.360.396 динара.

Што се тиче расходоване стране, поједине ставке ће бити увећане, и то средства за набавку земљишта за изградњу левообалног насипа на Јужној Морави и за проширење гробаља у месним заједницама. Средства за текуће буџетске резерве ће такође бити увећана за 5 милиона и 300 хиљада динара.

02

На данашњем скупштинском заседању усвојен је и предлог одлуке о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног буџета општине за претходну годину, као и измене и допуне програма пословања Дирекције за урбанизам и изградњу за ову годину.
Одборници су усвојили предлог Савета за здравље о приступању изради стратегије јавног здравља на територији општине од 2016. до 2020. године, као и предлог у вези са Одлуком о социјалној заштити у општини Алексинац.

Једна од тачака на данашњем заседању била је и Одлука о финансијској помоћи у области вантелесне оплодње. Усвајањем овог предлога из буџета ће бити издвојено два милиона динара за парове са територије општине које желе да се подвргну овој интервенцији. Конкретно, сваки пар ће добити по 250.000 динара.

На јучерашњој седници Скупштине усвојен је и Предлог одлуке о успостављању услуге социјалне заштите „Предах смештај“. Услуга „Предах смештај“ је шестомесечни пројекат који омогућава привремени и краткотрајни смештај ради пружања подршке и помоћи кориснику и његовој породици и подизању квалитета њиховог живота. Доступна је деци и младима са мсетњама у развоју са територије општине Алексинац.

05

Одлуком „Предах смештај“ успоставља се нова услуга Центра за социјални рад за чије спровођење су обезбеђена средства из Републике уз партиципацију Општине која је буџетом за 2016. годину предвидела и средства за реализацију ове одлуке.

Одборници су усвојили и допуну, односно измену Програма пословања Јавног комуналног предузећа „Комуналне услуге“ за ову годину којом се овом предузећу, поред осталог, поверавају и послови одржавања хигијене на Бованском језеру. Усвојени су, такође, и Извештај о раду за 2015. годину, као и План рада за 2016. Штаба за ванредне ситуације општине Алексинац.
Скупштина је на јучерашњој седници продужила мандат актуелној директорки Центра за социјални рад Јасни Николић, па ће она ову функцију обављати и у наредне четири године.
При самом крају заседања, одборници донели одлуку да нови већник буде професор физике Братислав Симић, који ће на том месту заменити досадашњег већника Игора Ристића.

04

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here