Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

Проглашена ванредна ситуација

DSC 0443 CustomНа данас одржаној ванредној седници Штаба за ванредне ситуације донета је одлука о проглашењу ванредне ситуације на делу територије општине Алексинац због снежних наноса, и то у Мозгову, Брадарцу и Преконозима.

И поред тога што претходних дана дежурне службе јавних комуналних предузећа раде непрекидно и са максималним капацитетима, јучерашње обилне снежне падавине направиле су додатни проблем, и оставиле становнике ова три насеља одсеченим. Проглашењем ванредне ситуације на територији ових насеља биће омогућено ангажовање додатне механизације на рашчишћавању путева до ових места.

„Због велике територије, у оваквим ситуацијама имамо додатни проблем стићи до свих удаљених крајева и свих становника општине Алексинац. Задовољан сам ангажовањем јавних служби на рашчишћавању снежних наноса на путевима, због чега, иако отежано, саобраћај функционише у највећем делу Општине. Иако је пут до Мозгова био рашчишћен, јуче је због нових падавина и јаког ветра он поново непроходан. Очекујемо да у најкраћем могућем року, по могућству још данас, обезбедимо прилаз до Мозгова, Брадарца и Преконоза“ - истакао је Чедомир Ракић, заменик председника општине Алексинац.

Осим тога, на седници је апеловано на све становнике града Алексинца да без преке потребе не седају у своје аутомобиле, као и да их по могућству остављају даље од коловоза, како би се избегле опасне ситуације и стварање саобраћајних загушења.