Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

Посета прворођеној беби

DSC 0412 CustomЗаменик председника општине Алексинац Чедомир Ракић данас је на Гинеколошко-акушерском одељењу Опште болнице у Алексинцу посетио прворођену бебу у 2016. години, и том приликом мами малог Вука, Марији Радојевић из Трубаревца, уручио поклон ваучер у износу од 50.000 динара.
„Изузетно ми је драго да је ова година почела родно и берићетно, са три здраве бебе у прва три дана. Од недавно, износи једнократне помоћи за новорођенчад и прворођено дете у новој години су повећани, тако да уместо досадашњих 15.000, убудуће ће за свако новорођено дете бити додељивана једнократна помоћ у износу од 20.000 динара, док за прворођено дете у новој години уместо досадашњих 30.000, додељујемо 50.000 динара. Да општина Алексинац мисли о својим најмлађима говори и то што смо ове године, по први пут, издвојили средства за финансирање и суфинансирање вантелесне оплодње, у износу од 2 милиона динара. Расписивање конкурса очекујемо ускоро, а комплетну процедуру спроводиће Центар за социјални рад општине Алексинац“ - истакао је Ракић.
Мали Вук је рођен 1. јануара, у 5.25 часова, са 3,58 кг тежине и 53 цм дужине, као друго дете у породици. Како нам је речено у породилишту, порођај је протекао без већих проблема, а мама и дете се осећају добро.
Већ више од 15 година, прворођену бебу у новој години дарује и фирма „ХАЈДИ БЕЈБИ“ из Алексинца, пакетом беби одеће и опреме. Ова фирма постоји од 1994., а производњом одеће за бебе се бави од 2001. године.
У 2015. години, у алексиначком породилишту рођено је 270 беба.
 
The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here