Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

ОДРЖАНА КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ АЛЕКСИНАЦ

450552980 934493775383667 4828207248289978692 n
Kонститутивна седница Скупштине општине Алексинац одржана је данас у присуству 39 од 41. одборника, колико броји њен пун сазив. Седницу је као најстарији одборник алексиначког локалног парламента у новом сазиву водио Славољуб Благојевић.
У оквиру прве тачка дневног реда, Скупштина је изабрала чланове Верификационог одбора за потврђивање мандата одборника, а након усвајања Извештаја о спроведеним изборима за одборнике Скупштине општине Алексинац на изборима одржаним 2. јуна 2024. године и Извештаја Верификационог одбора, потврдила је мандате 41. одборника Скупштине општине Алексинац.
Нови сазив Скупштине предстaвљају одборници листе „Александар Вучић – Алексинац сутра” Српске напредне странке са 26 мандата, Групе грађана „Буђење” која има седам одборника и по четири представника имају изборне листе „Промене одмах за општину Алексинац” и „Поштење је најбоља политика”.
У наставку рада Конститутивне седнице, у оквиру пете и шесте тачке усвојеног Дневног реда, тајним гласањем, за председника Скупштине изабран је Ненад Станковић, са изборне листе „Александар Вучић – Алексинац сутра”, а за заменика председника Скупштине Маријана Радивојевић, са исте листе.
За секретара Скупштине општине Алексинац, на предлог председника Скупштине, постављена је Данијела Павловић.