Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О САРАДЊИ ИЗМЕЂУ ОПШТИНА АЛЕКСИНАЦ И БИЛЕЋА

447766073 912334470932931 4240998075503767205 n
Споразум о успостављању сарадње између општине Алексинац и општине Билећа данас су у згради Општине Алексинац потписали председник општине Алексинац Далибор Радичевић и начелник општине Билећа Веселин Вујовић. Алексинац и Билећа годинама уназад граде пријатељске односе, који су овим правним актом и озваничени.
Како је овом приликом нагласио председник Радичевић, општина Билећа је нама братска општина и одржавамо сарадњу са њом још од 2015. године. ''Ово је прилика да се још јаче повежемо и пробамо да успоставимо сарадњу и у области туризма, културе, спорта, а и да привредницима са територије и општине Алексинац и општине Билећа омогућимо сарадњу и повећање њихових капацитета, производње и размене робе између два града''.
Споразум има за циљ стварање повољног оквира за развој сарадње, успостављајући при том дуготрајне односе између локалних заједница и предвића институционалну, економско – привредну и трговинску сарадњу, као и сарадњу у области образовања и науке, туризма, културе и спорта.
''Ово је један наставак традиције добре сарадње између наша два града и надам се и у будућим годинама да ћемо имати добре односе. Један смо народ и једна нам је култура. Очекујем највећу сарадњу у области туризма, спорта и културних дешавања. Ми смо већ били побратимска општина, ово је само мало проширење те сарадње и побратимства'' – поручио је начелник Вујовић.
Озваничењу сарадње присуствовало је највише руководство Општине Алексинац и директори јавних предузећа, а након потписивања уследио је обилазак Градског стадиона и Завичајног музеја у Алексинцу