Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА ПОВОДОМ ДАНА ОПШТИНЕ АЛЕКСИНАЦ

447769451 911170677715977 18528735279211905 n
Централна манифестација прославе Дана општине Алексинац и 191. годинe од ослобођења Алексинца - Свечана академија, одржана је у Великој сали Центра за културу и уметност.
Академији је, поред бројних гостију и званица, присуствоваo изасланик председника Републике Србије Дејан Савић, државни секретар Чедомир Ракић, државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе Ђорђе Дабић, државни секретар у Министарству за јавна улагања Бобан Бирманчевић, виши саветник у Кабинету министра без портфеља Новице Тончева Саша Ђорђевић, начелник Нишавског округа Петар Бабовић, представници Сталне конференције градова и општина, представници и председници општина Сокобања, Ражањ, Гаџин Хан, Мерошина, Параћин, делегације побратимских општина Еанија, Козанија и Лавриа из Грчке, општине Македонски Брод из Северне Македоније, Билећа из Републике Српске и Хисар из Бугарске.
Дан општине Алексинац, иначе, обележава се од 2003. године у знак сећања на 5. јун 1833. године када су Алексинац и околина званично прикључени Кнежевини Србији. Свечани програм управо је тематски био посвећен историји нашег краја и периоду када ово подручје постаје погранично са тада моћном Турском.