Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

АЛЕКСИНАЧКИМ ПРИВРЕДНИЦИМА ПРЕЗЕНТОВАНИ ПРОГРАМИ И МЕРЕ АКТИВНОГ ЗАПОШЉАВАЊА

438160240 882913720541673 1036976253856139650 n
У циљу информисања алексиначких привредника и незапослених лица, Национална служба за запошљавање организовала је данас презентацију програма и мера активне политике запошљавања, предвиђених програмом рада Националне службе за запошљавање за 2024. годину.
О програмима и мерама говорили су директор Националне службе за запошљавање Филијале Ниш Бобан Матић, начелница Одељења за програме запошљавања за предузетништво Наташа Тончев, начелница Одељења за образовање и обуку Тамара Милошевић, руководилац Службе у Алексинцу Лелица Марковић и председник општине Алексинац Далибор Радичевић.
Што се општине Алексинац тиче, у циљу смањења стопе незапослености, из општинског буџета за мере предвиђене локалним планским документима - самозапошљавање, запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих, стручну праксу и јавне радове, за 2024. годину опредељено је десет милиона динара.
Већина јавних позива биће отворена до 29. новембра 2024. године, док је рок за подношење захтева за поједине мере намењене особама са инвалидитетом 31. децембар 2024. године. Јавни позив за доделу субвенција за самозапошљавање биће отворен до 15. маја, док је јавни позив за учешће у финансирању мере обука за потребе послодавца за запосленог на располагању до 31. октобра ове године.
Све информације у вези са расписаним јавним позивима доступне су на интернет страници www.nsz.gov.rs и у свим организационим јединицама Националне службе за запошљавање.
Захтеви за учешће у мерама подносе се надлежним организационим јединицама Национaлне службе за запошљавање, према месту рада лица или седишту послодавца.