Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

ОДРЖАНА 31. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ АЛЕКСИНАЦ

431558586 863347089165003 9001798848626575880 n
У сали Скупштине општине Алексинац, данас је одржана 31. седница Скупштине општине Алексинац којом је председавао председник СО Ненад Станковић. На дневном реду нашле су се 24 тачке.
Пре почетка рада Скупштине по дневном реду, извештај о раду између две скупштине, као и најаву радова у наредном периоду изнео је председник општине Алексинац Далибор Радичевић. Он је, између осталог, упознао јавност са више реконструкција на објектима домова култура и Установе за одмор и рекреацију деце ''Липовац'', најавио радове у улицама у граду и насељеним местима, делу саобраћајница – прикључака на државни пут кроз насељена места, наставак санација домова култура, школских и спортских објеката, као и многе друге активности које нас очекују у наредном периоду.
У раду по дневном реду, након краће дискусије по тачкама, донета је Одлука о утврђивању урбанистичких зона обавезног инвестиционог одржавања и унапређења својстава зграде и зона обавезног одржавања спољног изгледа зграде; Одлука о измени и допуни Одлуке о финансијској подршци породици са децом на територији општине Алексинац која се тиче остваривања права на бесплатне уџбенике за ученике од првог до четвртог разреда основне школе; Одлука о Програму подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине Алексинац за 2024. годину и Одлука о мрежи предшколских установа са подручја општине Алексинац.
Скупштина је потврдила мандат одборнику СО Алексинац Марији Бојковић, а разматран је и усвојен и Предлог Одлуке о приступању промени Пословника Скупштине општине, Предлог Одлуке о јединственим методолошким правилима за израду прописа и Предлог Одлуке о ангажовању ревизора за обављање ектерне ревизије завршног рачуна буџета општине Алексинац за 2023. годину.
Поред неколико сагласности о искњижењу из пословних књига и давању на коришћење имовине општине Алексинац, одборници су усвојили и одлуке о изменама и допунама Одлуке о решавању стамбених потреба избеглица продајом станова досадашњим закупцима.