Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

ОДРЖАНА 66. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

431536417 858148183018227 8055242040288417257 n
Општинско веће општине Алексинац одржало је данас редовну седницу на којој су чланови већа разматрали 18 тачака дневног реда. Седницом је председавао председник ОВ Далибор Радичевић.
Веће је без расправе, једногласно дало сагласност на Нацрт Одлуке о измени и допуни Одлуке о финансијској подршци породице са децом на територији општине, којом се предвиђа набавка комплета и право на бесплатне уџбенике за ученике од првог до четвртог разреда, који похађају основну школу на територији општине Алексинац.
Утврђен је Нацрт Одлуке о утврђивању урбанистичких зона обавезног инвестиционог одржавања и унапређења својства зграде и зона обавезног одржавања спољног изгледа зграде; Нацрт Одлуке о Програму подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине за 2024. годину и Нацрт Одлуке о мрежи предшколских установа.
Поред осталог, разматран је и Предлог Правилника о изменама и допунама Правилника о организацији и систематизацији радних места у Општинској управи и Правобранилаштву општине Алексинац и предлог Решења о давању сагласности на Правилник о изменама и допунама Правилника о раду Установе за одмор и рекреацију деце ''Липовац'' у Липовцу.