Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

ОДЕЛА НАГРАДА НАЈБОЉИМ СПОРТИСТИМА И СПОРТСКИМ ОРГАНИЗАЦИЈАМА

422107094 835414705291575 7768886181071561864 n
У организацији Спортског савеза општине Алексинац, протеклог викенда, 26. пут заредом, одржана је свечана додела похвала и признања најбољим спортским организацијама, спортистима и спортским радницима за 2023. годину.
Титулу најбоље сениорке понела је кошаркашица турског Емлека и чланица репрезентације Мина Ђорђевић, док је најбољи сениор члан Џудо и џиу-џицу клуба НиФ, добитник престижне Мајске награде Спортског савеза Србије, освајач златне медаље на Светском првенству у џиу-џици у Монголији и на Гранд при турниру на Тајланду Никола Трајковић.
За постигнућа на међународној сцени и изванредне резултате на светским такмичењима признање је понео Филип Трајковић (НиФ).
Награда за најбољи мушки спортски колектив додељена је Фудбалском клубу Морава из Житковца. У женској конкуренцији најбољи колектив је Женски рукометни клуб Алексинац.
Признање за животно дело припало је професору физичког васпитања у пензији Мирославу Маркишићу Мишку, за најбољег тренера проглашен је Никола Стојановић (Кошаркашки клуб Напредак). Најбољи у категорији спортиста са инвалидитетом је Александар Стојковић (РК Алексинац), а најбољи спортски радник Дејан Павловић (ЖРК Алексинац). Признање за допринос и развој спорта у општини уручено је новинару Срђану Илићу.
За постигнуте резултате у спорту у протеклој години награђени су: Клуб малог фудбала Брђанка, Спортско удружење Риболовац, Планинарско-скијашки клуб Брђанка и Фудбалски клуб „Рудар 2016” са Алексиначког Рудника.
Најбољи јуниори до 18 година су Анастасија Војиновић (Шаховски клуб Лав) и кошаркаш Напретка Илија Мијаиловић. У категорији спортиста до 12 година, најбољи су Хана Ранђеловић (Карате клуб Шуматовац) и Петар Стоилковић (Џудо клуб Алексинац).
За перспективне спортисте проглашени су: Јована Стојановић (Гимнастички клуб „Ниш 75”), Огњен Михајловић, Сара Цветковић (ОК Пин), Лав Петровић (Џудо клуб Алексинац), Александар Ристић, Давид Милојевић, Данијела Јоић, Алекса Спасић (Џудо и џиу-џицу клуб НиФ), Лука Ђорђевић, Ђорђе Андрејевић (ФК „Рудар 2016”, Ал. Рудник) и Виктор Филиповић и Новак Живковић (Шаховски клуб Лав).
Посебно признање Спортског савеза општине добила је председница Удружења српских пријатеља спорта из Житковца Наташа Станковић.
Манифестацији у част најбољих спортиста, испред Општине Алексинац, присуствовали су заменица председника општине Маријана Радивојевић, начелник Општинске управе Дејан Милошевић и кординатор Канцеларије за младе Александар Миленковић.