Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

ОДРЖАНА 63. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

413936250 804584468374599 5844941856134370706 n
Чланови Општинског већа 63. седницу заказану по редовној процедури почели су утврђивањем Нацрта Прве измене и допуне Плана детаљне регулације радне зоне Житковац и Нацрта Одлуке о одређивању зона и најопремљеније зоне на територији општине која предвиђа измену границе између четврте и пете зоне.
Дата је сагласност на Нацрт Одлуке о утврђивању економске цене програма васпитања и образовања Предшколске установе ''Лане'' за наредну годину према којој ће учешће корисника услуга по детету на месечном нивоу остати исто и у наредној години, као и на Предлог Закључка о продужењу рока трајања Јавног позива за суфинансирање мера енергетске санације породичних кућа и станова којим се за нови рок одређује 31. јануар 2024. године, с обзиром на то да нису утрошена сва планирана средства субвенције.
У наставку седнице, већници су прихватили предлоге решења о давању сагласности за Правилник о раду Центра за културу и уметност, Библиотеке ''Вук Караџић'' и Предлог Решења о давању сагласности на Правилник о измени и допуни Правилника о организацији и систематизацији послова Центра за социјални рад.
Разматрани су и усвојени предлози решења о давању сагласности на одлуке Надзорног одбора Јавног предузећа за путеве и стамбено комуналну делатност о усвајању ценовника радова на редовном одржавању општинских путева и јавних површина, хоризонталне и вертикалне сигнализације и стамбених зграда и пословних објеката. Већници су прихватили и предлоге решења о давању сагласности на одлуке Надзорног одбора Јавно комуналног предузећа ''Водовод и канализација'' о усвајању ценовника за радове на одржавању објеката за кишну канализацију, а затим и одлуке Надзорног одбора Јавно комуналног предузећа ''Комуналне услуге'' о ценама услуга јавне хигијене за наредну годину, одржавања уличне расвете, зелених површина, сакупљања и нешкодљивог уклањања животињских лешева и хватања паса и мачака луталица. Ценовници јавних предузећа за 2024. према предлозима, остаће непромењени у односу на ову годину.