Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

ОДРЖАНА 62. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

412855423 800613705438342 8634161842650694122 n
Данас је у кабинету председника Скупштине општине Алексинац одржана 62. седница Општинског већа општине Алексинац. На дневном реду седнице, којом је председавао председник ОВ Далибор Радичевић, нашле су се 42. тачке.
Заседање је отворено разматрањем Нацрта Одлуке о усвајању Стратегије јавног здравља општине Алексинац за период 2023 – 2028. године. Разматран је и Нацрт Одлуке о јавној расвети, као и нацрти одлука о поверавању обављања послова ЈКП ''Комуналне услуге'', ЈКП ''Водовод и канализација'' и ЈП за путеве и стамбено комуналну делатност општине Алексинац за 2024. годину.
Општинско веће дало је сагласност и на Годишњи план рада Штаба за ванредне ситуације општине Алексинац за 2024. годину, као и на Нацрт Решења о давању сагласности на Програм пословања ЈКП ''Водовод и канализација'', ЈП за путеве и стамбено комуналну делатност и ЈКП ''Комуналне услуге'' за 2024. годину. Такође, усвојен је Нацрт Решења о давању сагласности на Програм рада и финансијски план Библиотеке ''Вук Караџић'', Установе за одмор и рекреацију деце ''Липовац'', Центра за културу и уметност и Спортско рекреативног центра Алексинац ''СРЦА'' за наредну годину. Једногласно је подржан и Нацрт Решења о давању сагласности на Финансијски план Дома здравља Алексинац, Центра за социјални рад и Предшколске установе ''Лане'' за 2024. годину.
Поред осталог, дата је сагласност и на нацрте одлука о изменама и допунама Одлуке о решавању стамбених потреба избеглица продајом станова на Алексиначком Руднику досадашњим закупцима, а изграђених у оквиру пројекта ''Интеграција избеглих лица на територији општине Алексинац'' и пројекта ''Помоћ националној стратегији и затварању колективних центара'' реализованих од стране организације Help – hilfe zur selbstihilfe e.v.