Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

НОВ АУТОСМЕЋАР У ВОЗНОМ ПАРКУ ЈКП ''КОМУНАЛНЕ УСЛУГЕ''

407442197 787647683401611 3903217042611063007 n
Општина Алексинац преко Кабинета за развој недовољно развијених општина обезбедила је ново возило, камион запремине седам кубика за прикупљање и одвоз отпада, за потребе ЈКП ''Комуналне услуге''. Посредством истог Кабинета, општина је добила и 50 металних контејнера. Вредност инвестиције је 16,5 милиона динара, од чега је седам милиона донација Кабинета, док је локална самоуправа учествовала са девет и по милиона динара.
Како је истакао директор ЈКП ''Комуналне услуге'' Далибор Марковић, метални контејнери биће размештени на сеоским гробљима у насељеним местима општине, а увођењем у систем одвоза отпада новог камиона – смећара, од наредне године очекује се смањење количине смећа које се одлаже на нелеганим мини депонијама.
Општина Алексинац кроз заједничке пројекте са министарствима у значајној мери уложила је у механизацију алексиначких јавних предузећа, нагласио је председник општине Далибор Радичевић овом приликом и додао да ће комунално предузеће са овим камионом и још једним чија се надградња очекује до краја године, бити комплетно опремљено да може да одговори свим задацима локалне самоуправе.