Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА ''КРЕАТИВНИ ИНКЛУЗИВНИ КЛУБ'' УРУЧЕНИ ТАБЛЕТИ РОМСКИМ УЧЕНИЦИМА

405743347 783452777154435 7917533864836429822 n
У оквиру пројекта „Креативни инклузивни клуб“ који реализује Општина Алексинац у партнерству са Друштвом за развој креативности, финансираног у склопу заједничког пројекта Европске уније и Савета Европе Ромактед - фаза два, данас је одржана свечана додела таблета ромским ученицима.
Овом догађају присуствовали су испред Савета Европе Марина Васић, Светлана Стефановић и Часлав Николић.
Током обраћања, заменица председника општине Маријана Радивојевић осврнула се на проблеме ромске популације у нашој општини додавши да тек 15 посто њих има завршену средњу, а преко један посто је са вишом и високом школом. Општина Алексинац ће преко својих механизама и мобилног тима и убудуће радити на имплементацији сличних пројеката и оснаживању ромске заједнице.
Иначе, Ромактед програм траје од 2017. године и ово је само једна од активности које се спроводе у оквиру малих грантова. Од почетка реализације опремљена је сала некадашњег Комитета, набављен је медицински материјал и опрема, организовани лекарски прегледи и едукативне радионице и набављени таблети који су овом приликом и уручени.
Завршни догађаји, предавања поводом почетка „16 дана активизма против насиља над женама“ и утакмица за здравље, организовани су у Основној школи „Вук Караџић“ у Житковцу.