Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

''ОСНОВЕ МЕНАЏМЕНТА И ФИНАНСИЈСКОГ УПРАВЉАЊА МАЛИМ ГАЗДИНСТВИМА'' ЗА ЖЕНЕ НА СЕЛУ

405751281 783324813833898 2659395845306289471 n
У оквиру пројекта ''Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији'', Каритас Београдске надбискупије је у октобру и новембру реализовао четири дводневне радионице за 60 жена, учесница пројекта из партнерских општина: Алексинац, Пирот, Власотинце и Бабушница, на тему ''Основе менаџмента и финансијског управљања малим газдинствима''.
Циљ радионица био је усвајање основних појмова управљања пољопривредним газдинствима и вођење финансија – финансијска писменост, као што су проток новца, ликвидност, матрица протока новца, фиксни и варијабилни трошкови, планирање и стратешко планирање трошкова и расхода и управљање приходима.
Током радионица било је речи и о Правилнику о пољопривредним газдинствима и Правилнику о производњи и промету малих количина хране биљног порекла, а такође и о основама простог књиговодства које је обавеза пољопривредних газдинстава и основним обрасцима.
Пројекат финансира Министарство спољних послова Републике Словеније, а реализују Каритас Београдске надбискупије и Каритас Словеније.