Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

МИНИСТАРКА КИСИЋ У ПОСЕТИ ОПШТИНИ АЛЕКСИНАЦ

400759425 775620234604356 3162799705025329273 n
Министарка за бригу о породици и демографију проф. др Дарија Кисић посетила је данас општину Алексинац поводом реализације пројекта који је започет уз подршку овог Министарства.
У оквиру посете, одржан је састанак са општинским руководством и том приликом председник општине Далибор Радичевић осврнуо се на заједничку сарадњу и финансирање реконструкције предшколског објекта у Трњану и једног Дома културе, у укупном износу од око 21 милион динара, као и на резултате актуелних популационих мера:
''Мере које предузума Влада Републике Србије, заједно са председником Републике Србије и ми као јединица локалне самоуправе, чини се да први пут у овој години дају неке резултате зато што смо већ у новембру месецу прошли просек новорођених беба на територији Општине.''
Како је истакла министарка Кисић, наша општина је једна од 52 локалне самоуправе које је финансијски подржало ово Министарство и град који показује како треба радити када је у питању подршка пронаталитетној политици:
''Са задовољством смо били партнери у пројектима који се односе на реконструкцију вртића и једног дела Дома културе. Финансијска подршка породици са децом од стране Државе је никада већа и у ту сврху се издваја 87 милијарди динара. Оно што је сигурно, ми ћемо наставити да заједно радимо и сарађујемо, улажемо у нове пројекте када је у питању општина Алексинац, јер све што радимо и градимо, радимо због наше деце и њихове боље будућности'' - закључила је министарка Кисић.