Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

МИНИСТАР СЕЛАКОВИЋ ПРИСУСТВОВАО ОТВАРАЊУ РЕНОВИРАНИХ ОБЈЕКАТА У КУЛИНИ

396996300 769354388564274 3817818128653454700 n
Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић присуствовао је јуче отварању реновираних објеката у Дому за смештај одраслих лица Kулина и обележавању домске славе Свети Лука.
,,Влада Републике Србије је преко Министарства за јавна улагања, раније Kанцеларије за јавна улагања, уложила милијарду и 45 милиона динара. Само у овој години Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, у набавку техничке опреме, највише за кабинет физикалне терапије, али и друге техничке опреме неопходне за рад ове установе, издвојило је 35 милиона динара, дакле, када све саберете то је милијарду и 70 милиона динара", рекао је Селаковић, наводи се у саопштењу министарства.
Министар је додао да су реновирани централни павиљон, поткровље првог женског павиљона и потпуно изграђени други женски павиљон и мушки павиљон. Оно што следи је потпуно реновирање Д павиљона, заједно са кухињом, пекаром, уређење кућица за деинституционализацију и припрему оних корисника који могу да буду у неком степену самосталнији.
Наведено је да се већи приходи које држава остварује усмеравају не само у техничко опремање и боље смештајне услове у установама социјалне заштите, већ се усмеравају и у боље услове рада запослених.
Отварању објеката присуствовало је и руководство Општине Алексинац на челу са председником општине Далибором Радичевићем.
Фотографије: Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања; Алексинац нет