Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

ВЕРИФИКОВАН СПОРАЗУМ О САРАДЊИ ИЗМЕЂУ ОПШТИНЕ АЛЕКСИНАЦ И ГРАДА НОЈАБРСК

396090667 765799842253062 1153105804541538193 n
Општина Алексинац, на свечаној церемонији у сали Скупштине општине, верификовала је јуче Споразум о сарадњи са градом Нојабрск (Јамало – Ненецки аутономни округ Руске Федерације).
Циљ овог документа је стварање повољног оквира за развој сарадње, разрађивање и реализацију заједничких програма и пројеката у различитим областима, успостављајући притом дуготрајне односе.
Усаглашени текст Споразума о будућој сарадњи потписали су председник општине Алексинац Далибор Радичевић и градоначелник Нојабрска Алексеј Романов.
Верификацији Споразума претходио је обилазак објеката заједничког културно - историјског наслеђа који повезују ова два братска народа. Чланови делегација, међу којима и гувернер Јамало – Ненецког аутономног округа Димитрије Андрејевич Артјухов и представници Амбасаде Руске Федерације, најпре су посетили цркву Свете Тројице у Горњем Адровцу, такозвану Руску цркву, а потом и спомен обележје руским добровољцима у Српско - турским ратовима у градском парку Брђанка.
Сибирски град Нојабрск на полуострву Јамал, више него дупло већи од Француске, основан је 1976. године, у њему живи преко 100.000 становника и данас је, поред своје величине и природних богатстава, познат као ''руска престоница гаса'', 85 посто руске производње гаса долази из овог округа.