Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О УНАПРЕЂЕЊУ УСЛУГА СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ

386254997 751020090397704 3179770444874707554 n
На свечаности поводом почетка реализације Пројекта ''Подршка одрживим услугама социјалне заштите у заједници и политикама укључивања на локалном нивоу'', одржаној у Београду, потписан је Споразум о сарадњи између Општине Алексинац и Сталне конференције градова и општина.
Укупно 20 локалних самоуправа изабрано је за доделу пакета подршке, од чега пет – општине Алексинац, Рашка и Шид и градови Крушевац и Крагујевац, за пакет подршке који подразумева стручно-техничку подршку у развоју ''нових механизама'' и специфичних аспеката система социјалне заштите, односно развој иновативних услуга.
Пројектом је, између осталог, предвиђено пружање услуга психосоцијалне подршке, теренске посете мобилног тима, ангажовање породичних асистената, организовање прегледа и услуге ургентне интервенције у хитним ситуацијама за старије од 65 година у руралним срединама.
Програм финансира Европска унија у оквиру ИПА 2020. Уговорно тело пројекта је Министарство финансија – Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније, надлежно министарство за реализацију је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, док је Стална конференција градова и општина (СКГО) имплементациони партнер.