Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

ОДРЖАНА 27. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ АЛЕКСИНАЦ

380667940 742587097907670 3066939499336070804 n
У „сали комитета“, данас је одржана 27. седница Скупштине општине Алексинац којом је председавао председник Скупштине Ненад Станковић. На почетку седнице председник је одборницима прочитао дневни ред, који је касније и усвојен, као и Записник са предходне седнице, након чијег усвајања се прешло на рад по тачкама дневног реда.
Одборници СО Алексинац потврдили су Предлог одлуке о приступању промени Статута општине Алексинац са извештајем Комисије за статут и прописе. Након ове тачке Вања Стаменковић, начелник Одељења за финансије одборницима је образложила тачку везану за Разматрање Предлога Закључка о усвајању Извештаја о оствареним приходима и извршеним расходима буџета општине Алексинац за период 01.01.2023. - 30.06.2023. године са извештајем Комисије за статут и прописе, Комисије за привреду и финансије, Комисије за јавне службе и Комисије за урбанизам и стамбено-комуналну делатност.
Следеће је било Разматрање Предлога Одлуке о успостављању сарадње општине Алексинац, Република Србија са градом Нојабрск, Јамало-Ненецки округ Руске федерације са извештајем Комисије за статут и прописе.
Директорка Предшкосле установе „Лане“ Алексинац, одборницима је образложила тачке које се тичу предшколске утанове, а то су разматрање Предлога Закључка о усвајању Извештаја о раду Предшколске установе „Лане“ Алексинац за 2022/2023. годину са извештајем Комисије за статут и прописе и Комисије за јавне службе, разматрање Предлога Решења о давању сагласности на Годишњи План Предшколске установе „Лане“ Алексинац за 2023/2024. годину са извештајем Комисије за статут и прописе и Комисије за јавне службе, разматрање Предлога Решења о давању сагласности за формирање група са мањим бројем деце и група са највише 20% већим бројем деце Предшколске установе „Лане“ Алексинац за 2023/2024. годину са извештајем Комисије за привреду и финансије и Комисије за јавне службе, након чега су оне и усвојене.
Усвојен је и Предлог Одлуке о начину изјашњавања корисника комуналних услуга о квалитету пружања комуналних услуга са извештајем Комисије за статут и прописе и Комисије за урбанизам и комунално-стамбену делатност.
Након тога разматран је Предлог Плана зимског одржавања општинских путева, улица и јавних површина у Алексинцу за период од 15.11.2023. до 31.03.2024.године.
Одборници СО Алексинац разматрали су и усвојили и тачке које се тичу Предлога програма унапређења општекорисних функција шума од значаја за локалну самоуправу за 2023. годину, као и Нацрт Решења о давању сагласности на Измене и допуне Програма пословања ЈКП „Комуналне услуге“ Алексинац за 2023. годину.
Разматрани су, а касније и увојени Предлог Решења о утврђивању престанка мандата вршиоца дужности директора Јавног комуналног предузећа „Водовод и канализација“ Алексинац са извештајем Административно-мандатне комисије, као и Разматрање Предлога Решења о именовању директора Јавног комуналног предузећа „Водовод и канализација“ Алексинац са извештајем Административно-мандатне комисије.