Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

ОДРЖАНА 59. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

380894814 742583007908079 1601064953883218290 n
Данас је у кабинету председника Скупштине општине Алексинац одржана 59. седница Општинског већа општине Алексинац. Седницом је председавао Далибор Радичевић, председник Општинског већа, а на дневном реду нашле су се 4 тачке.
Чланови Општинског већа разматрали су Нацрт Решења о давању сагласности на Измене и допуне Програма пословања ЈКП „Комуналне услуге“ Алексинац за 2023. годину, којом се прераспоређују средства из буџета, за потребе куповине Камиона - путара кипера, одустало се од санације објекта и испитивањем тржишта процењено је да би санација крова могла да се реализује у износу мањем од предвиђеног, а додаје се и позиција у финансијском плану „Храна за животиње у прихватилишту, код које се додају средства како би се обезбедила довољна количина хране за животиње у прихватилишту. Мења се и износ код позиције за хуманитарне активности и додаје се још новца.
Након тога, алексиначки већници разматрали су Предлог програма унапређења општекорисних функција шума од значаја за локалну самоуправу за 2023. годину. Како се могло чуди од предлагача Програма, прилив финансијских средстава од Накнаде за коришћење дрвета користио би се, по програму, за унапређење зелених површина око фабрике воде „Бресје“, локације поред спортских терена према саобраћајници у Суботинцу и за израду пројектне документације за озелењавање зелене површине уз коловоз у улици Тихомира Ђорђевића.
Следећа тачка дневног реда била је Потврђивање са телефонске седнице Нацрта Решења о давању сагласности на Одлуку о искњижењу пројектне документације из пословних књига Центра за културу и уметност у Алексинцу и пренос пројектне документације општини Алексинац као оснивачу.
Након ове тачке под тачком разно двојица алексиначких већника изнели су сугестије око одлагања отпада као и радове на постављању оптичких каблова на територији наше општине.