Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

ОДРЖАНА 56. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ОПШТИНЕ АЛЕКСИНАЦ

363784263 706848798148167 1618393213188466283 n
На 56. седници Општинског већа којом је председавао председник ОВ Далибор Радичевић, већници су разматрали и усвојили укупно 15 тачака.
Прва тачка дневног реда односила се на разматрање Нацрта Закључка о усвајању Извештаја о оствареним приходима и расходима буџета општине Алексинац за првих шест месеци текуће године. Како се могло чути, буџет је планиран реално и извршава се у складу са планом, те је исти потврђен једногласно.
Утврђени су и Нацрт Решења о давању сагласности за формирање група са мањим бројем деце и група са највише 20 посто већим бројем деце Предшколске установе ''Лане'' Алексинац за 2023/2024. годину, као и Предлог Решења о давању сагласности на Правилник о измени Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних места у Предшколској установи ''Лане''.
Поред осталог, алексиначки већници усвојили су и предлоге Решења о додели ауто седишта за децу у 2023. години, о образовању Комисије за израду годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта у општини, Правилника о спровођењу мера смањења загађења ваздуха пореклом из индивидуалних извора и Методологије за избор кандидата за чланове Савета за праћење примене Етичког кодекса функционера локалне самоуправе. Потврђен је Закључак о усвајању Завршног наративног и финансијског извештаја о реализацији програма енергетске санације породичних кућа путем уградње соларних панела.