Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

''МОБА ЗА ДИЈАЛОГ'' У КОРМАНУ

363007408 705161644983549 4449327830121783600 n
Представници локалне власти, на челу са председником општине Алексинац Далибором Радичевићем, данас су били у посети Корману, једном од таргетираних села у оквиру пројекта ''Моба за дијалог'' који реализује Друштво за развој креативности Алексинац.
Сарадња Друштва и локалне самоуправе пример је добре праксе, заједнички је закључак данашњег сусрета. Говорећи о резултатима и реализованим плановима у селима која су део овог пројекта, председник Радичевић је додао: ''Непосредна комуникација локалне самоуправе са људима и не само са представницима месних заједница као изабраним лицима већ и самим грађанима је од непроцењиве важности. Уколико чујемо потребе и направимо добар план увек може доћи до реализације. Пример су иницијативе месних заједница које су део пројекта''.
Крајњи циљ подстицања и унапређења дијалога грађана из сеоских средина са јавним властима јесте решавање конкретних проблема у селима и повећање транспарентности јавних политика.
''Моба за дијалог'' реализује се у склопу пројекта ''Дијалог промена'' који спроводи Београдска отворена школа уз финансијску подршку Европске уније.