Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

УВОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА ПРОЈЕКТА РАЗВОЈА ЛОКАЛНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ И ИНСТИТУЦИЈАЛНОГ РАЗВОЈА

362563000 703321171834263 6949544247904027988 n
Председник општине Алексинац Далибор Радичевић и начелница Одељења за локални економски развој, пољопривреду и водопривреду Гордана Миловановић, присуствовали су Уводној конференцији пројекта развоја локалне инфраструктуре и институционалног развоја у Републици Србији ("LIID пројекат"), која је данас одржана у Београду.
Конференцију је свечано отворио председник Републике Србије Александар Вучић, а овом приликом, присутнима су уручене Потврде о ступању на снагу Оквирног споразума о спровођењу пројекта.
Општини Алексинац додељена су средства за финансирање локалне инфраструктуре и израду пројектне докуметације у износу од 2.133.838,00 евра.
Поменута средства стављају се на располагање за реализацију пројеката у областима рехабилитације и реконструкције постојеће саобраћајне инфраструктуре, изградњу пешачких прелаза, бициклистичких стаза или простора за јавни превоз, повећање отпорности саобраћајне инфраструктуре на климатске промене, озелењавање јавних површина, развој система паметних градова и одрживе урбане мобилности, израду планских докумената и развој институционалних и кадровских капацитета јединица локалних самоуправа.
Реализација пројекта трајаће до 30. новембра 2028. године, а носилац пројекта је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.
Фото: Председништво Србије/Димитрије Гол