Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

ПОТПИСАН УГОВОР О ПРОГРАМУ ФИНАНСИЈСКЕ ПОДРШКЕ ЗА ОРГАНИЗАЦИЈУ ЛЕТЊЕГ КАМПА ЗА МЛАДЕ ИЗ ДИЈАСПОРЕ

356630840 687887613377619 1422256663143768296 n
У згради Владе Републике Србије, председник општине Алексинац Далибор Радичевић и министар без портфеља у Влади Републике Србије Ђорђе Милићевић задужен за координацију активности и мера у односима са дијаспором, потписали су Уговор о Програму финансијске подршке.
Према овом програму, у 20 градова и општина, током јула и августа месеца биће организовани тематски кампови (спортски, научни и културно-уметнички) у којима ће учествовати више хиљада младих из дијаспоре, а министарство са 120 милиона динара финансира цео пројекат чији је циљ стварање чвршћих веза матице и дијаспоре.
''Наша влада препознаје важност дијаспоре и њиховог доприноса развоју Србије. Ови тематски летњи кампови представљају јединствену прилику за младе Србе из целог света да се повежу са својим коренима, науче више о нашој култури, историји и језику, али и да створе нова пријатељства. Ова искуства ће бити непроцењива и верујем да ће им помоћи да развију свој национални идентитет и да још више заволе Србију'' – истакао је министар Милићевић.
Уговоре са Министарством, поред Алексинца, потписали су и овлашћени представници Лапова, Тутина, Великог Градишта, Косјерића, Осечине, Пожаревца, Рашке, Зрењанина, Књажевца, Јагодине, Сјенице, Крушевца, Гаџиног Хана, Бољевца, Сремске Митровице, Сурдулице, Горњег Милановца, Сокобање и Аранђеловца.
Аутор фотографија: Раде Беговић