Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

ОДРЖАНА 26 СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ АЛЕКСИНАЦ

DSC 0204
У сали Скупштине општине Алексинац данас је одржана 26. седница Скупштине општине Алексинац којом је председавао председник Скупштине Ненад Станковић. На почетку седнице председник је одборницима прочитао дневни ред, који је касније и усвојен, као и Записник са предходне седнице, након чијег усвајања се прешло на рад по тачкама дневног реда.
Одборници СО Алексинац потврдили су Предлог Одлуке мандата одборника Скупштине општине Алексинац са Извештајем Административно-мандатне комисије. Након ове тачке Вања Стаменковић, начелник Одељења за финансије одборницима је образложила тачке које су се односиле на Предлог Одлуке о завршном рачуну буџета општине Алексинац за 2022.годину са Извештајем Државне ревизорске институције о ревизији консолидованих финансијских извештаја завршног рачуна буџета општине Алексинац за 2022.годину са извештајем Комисије за статут и прописе, Комисије за привреду и финансије, Комисије за јавне службе и Комисије за урбанизам и стамбено-комуналну делатност, као и на Разматрање Предлога Одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету општине Алексинац за 2023.годину са извештајем Комисије за статут и прописе, Комисије за привреду и финансије, Комисије за јавне службе и Комисије за урбанизам и стамбено-комуналну делатност.
Следеће је било Разматрање Предлога Одлуке о расписивању јавног огласа за отуђење непокретности из јавне својине општине Алексинац и огласа о спровођењу поступка прикупљања писаних понуда за отуђење непокретности из јавне својине општине Алексинац са извештајем Комисије за статут и прописе и Комисије за привреду и финансије.
Усвојен је и Предлог Одлуке о висини закупнине за пословни простор у јавној својини општине Алексинац са извештајем Комисије за статут и прописе и Комисије за привреду и финансије.
Након тога разматран је Нацрт Одлуке о начину образовања, задацима и начину рада савета за родну равноправност.
Разматрани су, а касније и увојени Предлози Одлуке o решавању стамбених потреба избеглица продајом станова на Алексиначком Руднику.
На дневном реду нашли су се и Предлози Закључака извештаја о раду Општинске управе општине Алексинац за 2022.годину, Општинског већа општине Алексинац, Председника општине Алексинац, као и свих јавних предузећа и установа на територији општине Алексинац заједно са финансијским извештајима за предузећа и установе.
Предлог решења о именовању директора Библиотеке „Вук Караџић“ у Алексинцу са Извештајем Административно - мандатне комисије, усвојен је већином гласова одборника.