Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ СА МЕШТАНИМА СЕЛА МОЗГОВО

354204867 680737477425966 2238767431781205039 n
Председник општине Алексинац Далибор Радичевић, у просторијама Месне заједнице Мозгово, данас је са мештанима тог села причао о плану мера санирања штете настале у поплавама.
Осим хитних мера на рашчишћавању које јавна предузећа већ спроводе, израдиће се пројекти за градњу плочастих пропуста дуж целе Мозговачке реке где је било проблема приликом недавног невремена.
Пројектом би била обухваћена два пропуста где се путеви укрштају са реком и девет пропуста који би служили мештанима за улазак у своје поседе. Приоритет у градњи би имала горе поменута два прелаза, а остали би се радили фазно у наредним годинама. За реализацију овог плана потребна су значајна буџетска средства, али и време за обезбеђивање техничке документације и потребне дозволе, па ће у међувремену биће додати цевни пропусти.
Формиран је и стручни тим који ће обићи домаћинства у Мозгову која су самостално или преко тамошње месне заједнице затражила новчану помоћ у санирању насталих штета. Овај трочлани тим извршиће и процену материјалних губитака, а након тога Штаб ће одлучити о поднетим захтевима.