Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

ОДРЖАНА 55. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

DSC 0182
У сали Скупштине општине Алексинац данас је одржана 55. седница Општинског већа којом је председавао председник ОВ Далибор Радичевић. Алексиначки већници разматрали су и усвојили укупно 48 тачака. Прва и друга тачка дневног реда односиле су се на разматрање Нацрта Одлуке о завршном рачуну буџета општине Алексинац за 2022.годину са Извештајем Државне ревизорске институције о ревизији консолидованих финансијских извештаја завршног рачуна буџета општине Алексинац за 2022.годину и на Разматрање Нацрта Одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету општине Алексинац за 2023.годину.
Након тога разматран је Нацрт Одлуке о начину образовања, задацима и начину рада савета за родну равноправност.
Чланови Већа разматрали су, а касније и увојили Нацрт Одлуке o решавању стамбених потреба избеглица продајом станова на Алексиначком Руднику.
Разматрани су и усвојени Нацрти Закључака извештаја о раду Општинске управе општине Алексинац за 2022.годину, Општинског већа општине Алексинац, Председника општине Алексинац, као и свих јавних предузећа и установа на територији општине Алексинац заједно са финансијским извештајима за предузећа и установе.
Усвојен је и Предлог Закључка којим се утврђује Правилник о спровођењу мера смањења загађења ваздуха на територији општине Алексинац пореклом из индивидуалних ложишта у 2023.години, као и Предлог Програма коришћења средстава буџетског фонда за заштиту животне средине општине Алексинац за 2023.годину по прибављеној сагласности Министарства заштите животне средине.
И овог пута на двевном реду нашле су се тачке о Предлогу Решења о давању сагласности за закључење вансудског поравнања.
Под тачком разно, Јавио се општински већник Александар Стефановић и изнео тренутне проблеме које имају мештани села Катун и Добрујевац, а тичу се поплава у том делу територије општине. Обавештен је да су све екипе већ на терену и да се целокупна ситуација на територији општине Алексинац прати и решава где је то у овом тренутку могуће.