Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

ОДРЖАНА 45. СЕДНИЦА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

353621347 678421087657605 3732718713878303678 n
Редовна седница Штаба за ванредне ситуације општине Алексинац, 45. по реду, одржана је у сали Скупштине општине. Седницом је председавао командант Штаба Далибор Радичевић, а на разматрању се нашло укупно 14 тачака.
Најважније тачке заседања односиле су се на део територије села Мозгово где је још увек на снази ванредна ситуација, тренутно стање и на предложене и предузете мере на санацији последица. С тим у вези, између осталог, донети су следећи закључци: Јавно предузеће за путеве и стамбено комуналне делатности општине Алексинац приступиће санирању путева који су оштећени не само поред Мозговачке реке, већ кроз цело насељено место Мозгово, а који су наведени у Извештају Стручно оперативног тима Штаба за ванредне ситуације за одбрану од поплава.
Како је закључено, Одељење за комуналне и грађевинске послове ОУ општине Алексинац приступиће изради Пројеката плочастих пропуста на местима укрштања водотока и сеоске улице и за прелаз до домаћинства на Мозговачкој реци.
Формирана је Комисија за процену штете на стамбеним и другим објектима власника у насељеном месту Мозгово по захтевима мештана. Такође, одређен је и надзор над извођењем радова на Мозговачкој реци на делу поплављене територије.
Када је реч о захтеву Месне заједнице Корман у вези оштећења пута због обилних падавина, Одељење за комуналне и грађевинске послове приступиће изради Пројекта за санирање пута и изради потпорног зида у овом насељеном месту.