Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

ОДРЖАНА 54. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

349152772 695258489024802 497078134322786976 n
У сали Скупштине општине Алексинац данас је одржана 54. седница Општинског већа којом је председавао председник ОВ Далибор Радичевић. Алексиначки већници разматрали су и усвојили укупно 14 тачака. Прва тачка односила се на разматрање Нацрта Одлуке о Завршном рачуну буџета општине Алексинац за 2022. годину.
Чланови Већа дали су сагласност на Нацрт Одлуке о прибављању непокретности које чине кп.бр. 1639 КО Алексинац варош и објекти на истој из јавне својине Републике Србије у јавну својину општине Алексинац. Ова одлука, по усвајању на Скупштини, иницијални је корак ка реализацији идеје о изградњи градског базена са пратећим садржајима, градске топлане, паркинг простора, комплекса у виду простора за обављање трговине, изложбених простора и кафића, чиме би у потпуности комплекс базена био покривен адекватним садржајима.
Утврђен је и Нацрт Одлуке о приступању изради Првим изменама и допунама Плана детаљне регулације радне зоне Житковац. Разлог Измене плана је значајно проширење индустријских комплекса у оквиру радне зоне за изградњу додатних погона.
Разматрани су и усвојени Нацрти Одлука о отуђењу непокретности из јавне својине у улици Војске Југославије број 40А у Алексинцу, а дата је сагласност на Предлог Решења о давању сагласности на Програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта општине за 2023. годину.
Поред осталог, предочен је и усвојен Предлог закључка о усвајању Извештаја о реализацији планираних активности дефинисаних Програмом за рад Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац за 2022. годину, као и Нацрт Закључка о стању безбедности саобраћаја за период од јуна до децембра месеца прошле године. У овом извештајном периоду, у саобраћајним незгодама на путевима општине погинуле су две особе, 17 лица је задобило тешке, а 27 лакше телесне повреде.