Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

УСКОРО ИНВЕСТИРАЊЕ У СЕЛО ДРАЖЕВАЦ

346853655 914474616523810 7404877608689272528 n
Председник општине Алексинац Далибор Радичевић одржао је данас састанак на коме је присуствовао државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе Чедомир Ракић, привредник и власник компаније ''Моником'' Мома Николић са сарадником и представници Месне заједнице Дражевац.
Тема састанка је, пре свега, инвестирање у школски објекат у овом селу, а планови су да тамошња четворогодишња Основна школа прерасте у осмогодишњу установу. Циљ је повратак ђака у сеоску школу, који тренутно наставу похађају у школама ван алексиначке општине. Општина Алексинац спремна је да финансира оспособљавање школских просторија за прихват ученика узраста од првог до осмог разреда са пратећим садржајима. Такође, финансираће реконструкцију Дома културе и сале за реализовање школских и других активности. Договорена је и обнова игралишта за потребе школе и мештана.
Господин Николић обезбедио је средства за финансирање радова на изградњи цркве, а покренута је и иницијатива за изградњу нове зграде дечијег вртића.
Ово је заправо уводни састанак и представља почетак заједничке сарадње у циљу реализације дефинисаних активности у току ове и наредне године.