Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

ОБЕЛЕЖЕНА 24. ГОДИШЊИЦА БОМБАРДОВАЊА АЛЕКСИНЦА

340082032 577414194162272 9066407754734156491 n
Комеморативним скупом и полагањем венаца на споменик жртвама НАТО агресије, данас је обележена 24. годишњица бомбардовања Алексинца.
Програм обележавања Дана сећања на невине жртве Алексинца у НАТО агресији 1999. године почео је поменом жртвама који је служило свештвенство храма Св. Николе, након чега је уследила церемонија полагања венаца.
Венце су најпре положили потомци и сродници страдалих, затим делегација Општине Алексинац на челу са председником општине Далибором Радичевићем и представници Уније бораца.
Алексинац је један од градова који је доживео велика разарања и страдања. На то је, током обраћања, подсетио председник општине Далибор Радичевић. ''Тог 5. априла 1999. године један миран градић претрпео је страдања од, како га зову ''милосрдног анђела''. Злочиначком агресијом нападнута је наша земља, а Алексинац је претрпео једно велико страдање. Све су то невине жртве које ће бити урезане у историју Алексинца као симбол страдања једног народа и једног града. На нама је да те жртве никада не заборавимо и да млађим нараштајима пренесемо шта се десило тог 5. априла и како су наши суграђани страдали. Њима нека је вечна слава, а ми ћемо пробати да опростимо ако икада можемо'', навео је Радичевић.
Од последица ваздушних напада у Алексинцу је погинуло 14 недужних цивила, а преко 50 је повређено. Уништено је на десетине породичних кућа и преко стотину станова, срушени су Дом здравља, Хитна помоћ, аутобуска станица, десетине великих привредних и угоститељско-туристичких објеката, разорена је градска инфраструктура.
Обележавање 24. годишњице бомбардовања Алексинца организовао је општински Одбор за обележавање празника, историјских догађаја, годишњица и јубилеја, а завршено је уметничким програмом који је припремио Центар за културу и уметност Алексинац.
The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here