Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

ОДРЖАНА 24. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ АЛЕКСИНАЦ

338151498 234951318986331 514842337806773320 n
Одборници Скупштине општине Алексинац, на седници која је одржана данас у скупштинској сали, размотрили су и усвојили 25 тачака дневног реда.
Прва и једна од најважнијих тема била је ребаланс буџета за 2023. годину, односно Одлука о изменама и допунама Одлуке о буџету општине Алексинац за 2023. годину, са извештајем Комисије за статут и прописе, Комисије за привреду и финансије, Комисије за јавне службе и Комисије за урбанизам и стамбено – комуналну делатност. Овом одлуком пренета неутрошена средства увећавају расположиве приходе и примања за 16,6% и биће утрошена за повећање инвестиционе активности.
Одборници су, између осталог, дали сагласност за расписивање Јавног конкурса за избор директора Библиотеке ''Вук Караџић'', затим на Одлуку о мрежи јавних основних школа са Елаборатом о развојном плану мреже, као и о измени и допуни Одлуке о финансијској подршци породици са децом на територији општине.
Ступањем на снагу усвојене Одлуке о припајању установе Градско позориште ''Театар 91'' установи Центар за културу и уметност Алексинац и разрешењем директора позоришта, Управног и Надзорног одбора, статусне промене наступиће уписом у надлежни регистар.
Пред одборницима су се нашле и Одлуке о прибављању, располагању и управљању стварима у јавној својини општине Алексинац, а такође и о комуналном реду на територији општине којом се прописују општи услови уређивања насеља, комунални ред и мере за њихово спровођење.