Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

ОТВОРЕНА МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА ФИЗИЧАРА

123123
У организацији Општине Алексинац и Алексиначке гимназије, данас је у Скупштинској сали Општине Алексинац одржана свечана церемонија отварања 10. Међународне конференције о настави физике у средњим школама.
У три дана трајања Конференције учесници ће моћи да присуствују предавањима врхунских предавача из уже научне области са најугледнијих универзитета, како из Србије, тако и из градова бивше Југославије, Француске, Русије...
Председник општине Алексинац Далибор Радичевић, на самом отварању, поздравио је присутне и укратко се осврнуо на иницијативу групе наставника физике о покретању једне овакве Конференције пре тачно десет година, захваљујући којима је наш град данас домаћин овог значајног догађаја.
Међу бројним учесницима, високим представницима факултета, отварању су присуствовали: начелник Школске управе у Нишу Предраг Нешовић, директор Прве гимназије из Марибора Херман Пушник, представници Друштва физичара из Ниша, као и саветница заменика генералног директора НИС-а Снежана Лакићевић која је напоменула да је ова велика компанија обезбедила радна места за двоје ученика Алексиначке гимназије, стипендиста НИС-а.
У оквиру јубиларне Конференције, додељене су и повеље за успешну дугогодишњу сарадњу у организацији, а програм овогодишње подразумева 23 предавања по позиву, 24 усмене и 10 постер презентација стручних радова, 12 презентација одабраних ученичких експерименталних радова, изложбу учила, округле столове и радионице.
The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here