Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

ПРЕЗЕНТОВАН ИЗВЕШТАЈ ПРОЈЕКТА ОДРЖИВЕ УРБАНЕ МОБИЛНОСТИ

DSC 0512
Општина Алексинац, као једна од учесница у спровођењу пројекта ''Промовисање регионалне размене о имплементацији планова одрживе урбане мобилности у земљама Западног Балкана'', данас је била домаћин састанка на коме је презентован извештај експерата ангажованих од стране немачке организације GIZ о активностима које је потребно спровести у нашој општини. Састанку су присуствовали председник општине Далибор Радичевић, земеница председника Маријана Радивојевић, начелник Општинске управе и председник Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Дејан Милошевић, као и чланови Савета, док је GIZ представљала Светлана Бачанин.
Извештај, који је презентовао проф. др Иван Ивановић са Саобраћајног факултета Универзитета у Београду, са катедре за планирање и регулисање саобраћаја, подразумевао је анализу стања у нашој општини, као и препоруке за унапређење даљег развоја области одрживе урбане мобилности. Професор др Ивановић позитивно је оценио сарадњу са локалном самоуправом, поседовање стратешке документације од стране Општине, у виду Планова и Стратегија за наступајући период, као и одговорност у спровођењу мера.
Оно што предстоји је аплицирање код иностраних и националних фондова, а све то у циљу јачања капацитета локалних самоуправа за спровођење мера и стварања услова за систематски процес одрживе урбане мобилности. То подразумева боље планирање паркиралишта, пројектовање и изградњу бициклистичких и пешачких стаза, организацију јавног превоза... а све у циљу смањења загађења животне средине, смањења CO2 у ваздуху и промовисање здравих начина кретања.
The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here