Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

УСКОРО КРЕЋЕ РЕКОНСТРУКЦИЈА ЦРКВЕ У ГОРЊЕМ АДРОВЦУ

333694843 598338595495688 207355918539032032 n
Планови о реконструкцији цркве Свете Тројице у Горњем Адровцу ускоро ће бити реализовани. То је закључак данашњег сусрета председника општине Алексинац Далибора Радичевића и Његовог Преосвештенства Епископа нишког Г. Арсенија, свештенства алексиначке општине и представника Завода за заштину споменика и културе.
''Уз помоћ Владе Републике Србије у току претходне године урадили смо потребне припремне предмере и предрачуне и пројекте тако да надамо се да ће већ до краја марта или почетком априла месеца почети радови на реконструкцији ове цркве'' рекао је Епископ нишки и додао да је црква доживела једну већу реконструкцију 2001. године, али услед различитих атмосферских услова захтева нову обнову. ''Ове године је тачно 120 година од подизања овог храма и у току године надамо се да ће бити завршени радови на реконструкцији крова, фасаде као и партерно уређење храма''.
Како се овом приликом могло чути, предвиђено је да се у порти храма у Горњем Адровцу подигне и музејски комплекс где би била представљена стална поставка о биткама које су обележиле историју нашег краја и о страдању грофа Рајевског и његових сабораца.
Према речима председника општине Далибора Радичевића, Влада Републике Србије већ је обезбедила средства у износу од 13 милиона динара за планирану реконструкцију цркве која је знаменито место и има велики значај за општину Алексинац.