Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

У ПЕТАК ПРЕЗЕНТАЦИЈА МЕРА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ

nsz

У сали Дома културе у Алексинцу у петак, 03. марта 2023. године биће одржана презентација програма и мера активне политике запошљавања предвиђених програмом рада Националне службе за запошљавање за 2023. годину.

За спровођење мера активне политике запошљавања, на последњој седници, чланови Општинског већа Општине Алексинац дали су сагласност за учешће на конкурсу код Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, па ћетако за мере самозапошљавања, запошљавања незапослених лица из категорије теже запошљивих и јавне радове, општина Алексинац учествовати са осам милиона динараза учешће у реализацији мера предвиђених локалним планским документима у области запошљавања.

Јавни позив за доделу субвенција за самозапошљавање биће отворен до 10. априла 2023. године, док рок за подношење пријавапотенцијалних извођача јавних радова истиче 27. марта 2023. године.

Алексиначки привредници имаће прилику да се упознају са свим актуелним финансијским програмима и мерама које ће представити директор и заменик НСЗ Филијале Ниш, као и председник Општине Алексинац. Почетак презентације планиран је за 11 часова у сали Центра за културу.