Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

НАГРАЂЕНО ПАРТНЕРСТВО ОПШТИНЕ АЛЕКСИНАЦ И ДРУШТВА ЗА РАЗВОЈ КРЕАТИВНОСТИ

334413603 602997057884281 1331861376811471706 n
У представништву швајцарске невладине организације у Београду Helvetas Swiss Intercooperation, јуче је одржана свечана церемонија на којој су додељене награде партнерским иницијативама ''Партнери у акцији''.
Од 16 реализованих пројеката, где су носиоци истих невладине организације а партнери локалне самоуправе у читавој Србији, пројекат "ГРАЛ – Грађански ревизори Алексинца'', реализован у партнерству Општине Алексинац и Друштва за развој креативности Алексинац заузео је друго место одлуком стручне комисије.
''ГРАЛ'' је реализован у склопу пројекта Владе Швајцарске Заједно за активно друштво АКТ који спроводе Helvetas Swiss Intercooperation и Грађанске иницијативе, а укупна вредност пројекта износи 1.570.000,00 динара.
Партнерство организације грађанског друштва и локалне самоуправе има за циљ унапређење пружања јавних услуга у алексиначкој општини кроз иновативне механизме грађанског праћења. Тако је за грађане алексиначке општине уведено јединствено управно место, а такође постављена је и платформа на општинском сајту на којој грађани могу постављати питања у вези проблема из домена јавних услуга.
Награда у вредности од три хиљаде евра, уручена на јучерашњој свечаности, намењена је Друштву за развој креативности за спровођење активности на оснаживању сеоских жена на подручју наше општине.