Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
UK Bookmakers
Штампа

ОДРЖАНА 49. СЕДНИЦА ВЕЋА

333644934 2075815012611271 4590753503155454029 n
У сали Скупштине општине данас је оджана 49. седница Општинског већа општине Алексинац. Чланови општинског већа разматрали су укупно 24 тачке, а седницом је председавала заменица председника Општинског већа Маријана Радивојевић.
Седница је отворена разматрањем нацрта Одлуке о мрежи јавних основних школа са Елаборатом о развојном плану мреже јавних основних школа општине Алексинац, којом се утврђује број и просторни распоред.
Наредна тачка тицала се Одлуке о финансијској подршци породици са децом на територији општине. Усвајањем измена, за децу узраста од 1-4 разреда основне школе, настава у природи у Установи за одмор и рекреацију деце ''Липовац'' биће бесплатна.
За спровођење мера активне политике запошљавања чланови Већа дали су сагласност за учешће на конкурсу код Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, па су за мере самозапошљавања, запошљавања незапослених лица из категорије теже запошљивих и јавне радове планирана средства у износу од осам милиона динара.
Алексиначки већници усвојили су Одлуку о расписивању конкурса за суфинансирање пројеката ради остваривања јавних интереса у области информисања у овој години за шта је опредељено седам милиона динара.
Поред осталог, на данашњем заседању, усвојени су тромесечни извештаји о пословању јавних комуналних предузећа, а дата је сагласност и на Одлуке о укњижењу имовине на оснивача јавних установа, као и давање исте установама на бесплатно коришћење.
The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here