Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

ОДРЖАНА СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

DSC 0943

На седници Општинског већа одржаној 31.01.2023. године усвојен је Извештај о раду Правобранилаштва општине Алексинац за прошлу годину у коме стоји да је пред надлежним судовима покренуто 356 спорова. Општинско веће дало је сагласност да неколико дугогодишњих закупаца општинских локала дуг плати на одређен број рата.

Општинска влада је усвојила Решење о додели средстава из буџета којима се финансирају интереси грађана у области спорта у овој, 2023. години. Укупно за педесетак корисника у овој области идзвојено је нешто мање од 27 милиона динара.

Општинско веће дало је сагласност на нови ценовник Установе за одмор и рекреацију деце „Липовацˮ који је увећан за 15 до 22 одсто, зависно од услуга.

Зелено светло добиле су и допуне правилника о мерама за енергентску ефикасност, а на препоруку надлежног министарства, како би се омогућило да за неутрошена прошлогодишња средства за субвенције од стране локалне самоуправе могу да конкуришу и са других позиција и они који уграђују соларне панеле, циркуларне пумпе и остало.