Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

Одржана 41. редовна седница Штаба за ванредне ситуације

319561836 474351641479247 1314966398234867017 n
Штаб за ванредне ситуације општине Алексинац одржао је данас своју 41. Редовну седницу. Седницом је преседавао Далибор Радичевић, командант Штаба, а на дневном реду нашло се 11. тачака.
Најпре су чланови Штаба дали сагласност на Нацрт Годишњег Плана рада Штаба за ванредне ситуације општине Алексинац за 2023.годину и упутили на даље разматрање и усвајање Општинском већу и Скупштини општине Алексинац. Нацрт Годишњег Плана је заснован на постојећој законској регулативи и стеченом искуству и пракси насталој у досадашњем раду општинског Штаба за ванредне ситуације.
На данашњем заседању било је утврђивање Плана заштите и спасавања општине Алексинац на коју је сагласност дало Министарство унутрашњих послова Републике Србије, Сектор за ванредне ситуације, односно Управа за ванредне ситуације у Нишу, а које је упућено Општинском већу општине Алексинац на даље разматрање и усвајање.
Чланови Штаба разматрали су допис Одељења за инспекцијске послове којим је достављена службена белешка о извршеном теренском инспекцијском надзору у улици Солунској у Житковцу, и наложили су Одељењу за комуналне и грађевинске послове, да се у оквиру Плана редовног одржавања за 2023.годину предвиде финансијска средства за израду дренажних канала у оквиру путне инфраструктуре, са десне стране од моста на Сухотничком потоку у одговарајућој дужини.
На крају седнице разматран је допис Електродистрибуције Ниш, који је прослеђен Одељењу за комуналне и грађевинске послове, ради разматрања и поступања по истом.