Пратите нас на друштвеним мрежама
facebook-icon      skype-icon      twitter-icon      youtube-icon   
Штампа

ОДРЖАНА ЈАВНА РАСПРАВА О БУЏЕТУ ОПШТИНЕ АЛЕКСИНАЦ ЗА 2023.ГОДИНУ

317290909 534810702018645 2998638422165961704 n
У Скупштинској сали општине Алексинац данас је одржан отворени састанак представника надлежних органа општине, односно јавних служби са заинтересованим грађанима и представницима удружења грађана и средстaва јавног информисања.
Председник Општинског већа Далибор Радичевић отворио је расправу и указао да се рационално троши новац, јер повећањем сталних трошкова смањују се средства за инвестиције и уређење пута.
Предлог Нацрта Одлуке о буџету представила је начелница Одељења за финансије Вања Стаменковић и том приликом изнела податке о обиму средстава за општу потрошњу буџета општне Алексинац за 2023. годину. Буџетски оквир за 2023. годину износи 1.720.473.321. динара.
И ове године унапређен је буџетски процес кроз примену програмског буџетирања који представља део реформе управљања јавним финансијама. Нагласак је стављен на утврђивање приоритета и оптимизацију потрошње у циљу постицања привредног раста и ефикасног пружања квалитетних услуга јавне управе.
Најчешћа питања била су везана за инфраструктуру, изградњу канализационе мреже, умањење рачуна за комуналне услуге, рад дефектолога и логопеда са децом у вртићима, повећање износ средстава за медије, ово су само неке од тема о којима су дискутовали на јавној расправи, а које ће бити разматране и евентуално усвојене.
На основу објављеног Закључка о упућивању на јавну расправу са Нацртом Одлуке о буџету за 2023. годину објављеног на званичном сајту Општине Алексинац www.aleksinac.org, сви заинтересовани субјекти могли су да упуте предлоге, примедбе и сугестије на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. на истоименом обрасцу.